Clubavonden

De clubavond van februari begon met een interessante presentatie door ons eigen lid Nico. Hij liet ons zien wat de De Roparun (Rotterdam Parijs run) inhoud en hoe hij dit grootse evenement heeft vastgelegd met erg mooie foto’s.

Het 2de deel van de avond was de opdracht maak door middel van 3 foto’s een “stripverhaal”

De inzendingen waren erg divers en het was leuk om te zien hoe iedereen een andere kijk had op deze opdracht.

Op onze Facebook site staan alle foto’s van deze avond.

In januari hadden we een zeer inspirerende lezing over drone fotografie. Ben Vulkers van Cloudshots  vertelde met veel enthousiasme over deze toch wel bijzondere tak van fotografie en liet ons meegenieten van werkelijke prachtige beelden.

De decemberopdracht voor de leden van de club was: Maak een foto in zwart-wit.

Aanwijzing: Maak eerst een foto in kleur, liefst in RAW, en bewerk hem zo dat hij in zwart-wit vertoond kan worden.
Deze opdracht leverde een groot aantal prachtige verbeeldingen op.

Op onze Facebook site staan alle foto’s van deze avond.

De novemberbijeenkomst stond in het teken van het werken met een smartphone. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de beperkingen? Er werd gesproken over kleur, scherpte en scherptediepte, contrast en compositie. Thema: Steegjes

Op onze Facebook site staan alle foto’s van deze avond.

“Maak een foto vanaf 10 cm boven de grond”, was de opdracht voor de oktober clubavond. De leden hebben dat op diverse manieren vorm gegeven. Kikkerperspectief was de meest voor de hand liggende oplossing.

Op onze Facebook site staan alle foto’s van deze avond.

Fotografe Irma Lok heeft de jaarlijkse fotowedstrijd van Fotoclub Positief gewonnen. Thema was ‘Schoeisel’. De leden hadden het onderwerp zeer verschillend ge├»nterpreteerd wat een interessant geheel opleverde, tijdens de eerste clubavond van het seizoen 2018-2019.

Alle foto’s werden door de leden gepresenteerd en voorzien van een beoordeling. Gelet op creativiteit, fototechnische vaardigheden en op ‘zou je de foto zelf aan de wand willen hebben?’ kwam de fotografe als beste uit de bus. Irma Lok heeft de wisselbokaal dinsdagavond blij in ontvangst genomen.

2017

In September was onze eerste clubavond na de zomervakantie. Deze keer bekeken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens “Hassailt”, er waren weer veel mooie inzendingen. Het 2de deel van de avond werd er gepraat over “licht”, dit was duidelijk een onderwerp waar je veel kanten mee op kan, zeker met fotografie want dat is tenslotte “schrijven met licht”.

De laatste clubavond voor de vakantie was weer een leuke wedstrijd.

Deze keer met het thema “vrijheid”, wat resulteerde in een diversiteit aan foto’s:

Van de vrijheid op een vakantie bestemming tot de gemiste vrijheid als je in de gevangenis zit.

De winnaar van 2017 is Nico geworden met een prachtige landschaps/natuur foto, want de meeste vrijheid ervaar je tenslotte buiten in de vrije natuur.

Gefeliciteerd Nico!

Zoals elk jaar sloten wij in 2016 het fotoclub seizoen af met een leuke fotowedstrijd en na afloop is er tijd voor een gezellig hapje en drankje.

De ingeleverde foto’s waren zeer divers. Van een bijzonder kopje koffie tot een grote panorama foto van Hasselt.

De winnaar van dit jaar is Henk Poelarends met een typische hollandse plaat, gefeliciteerd Henk !

De winnaar was Henk Poelarends