Clubuitjes

Foto-uitje naar Laag Zuthem

Zaterdag 22 september was het jaarlijkse uitje van onze Fotoclub Positief. Een gezellig groepje van 7 leden gingen mee.

Klokslag 10 uur was iedereen aanwezig en begon Agnes Nijmeijer (Natuurgids) meteen te vertellen over de landgoederen De Colckhof en Den Alerdinck.  Agnes leidde ons al vertellend en wijzend naar een prieeltje waar koffie / thee en een heerlijke zelfgebakken cake op ons stonden te wachten.

Oa Een kooikerhuisje, reuzenzwam, het vrijerslaantje, Havezathe Den Alerdinck, ze wist overal  wel iets over te vertellen.

Na een mooie, leerzame wandeling namen we afscheid van Agnes en konden we op eigen houtje gaan fotograferen. Helaas verdween langzaam het zonnetje en pakten donkere wolken zich samen en even later viel de regen met bakken uit de lucht.

Er zijn ongetwijfeld mooie foto’s zijn gemaakt, maar er is ook heel veel gepraat.

Om 14 uur was er in het dorp Heino een tafel gereserveerd en hebben we in een gezellige omgeving van een heerlijke lunch genoten.

Kortom, een geslaagde dag en zeker een gebied om nog eens te bezoeken.

Foto-uitje naar Amersfoort

Op zaterdag 30 september togen we naar Amersfoort. De NS werkte mee en met hulp van oude en nieuwe navigatietechnieken zaten we al gauw aan de koffie met taart. Voor degenen die appeltaart kozen, kon vervolgens de lunch achterwege blijven.

We prezen het weer, maar dat hadden we wellicht niet moeten doen: drizzelregen ging over in echte regen en ook een stortbui bleef ons niet bespaard. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan. In drie groepjes gingen we uiteen om hiermee zo goed mogelijk Amersfoort fotografisch te verslaan. We bekeken de diverse stadspoorten, liepen langs de Muurhuizen. We waren verrast door deze mooie stad, met zoveel geschiedenis en fotogenieke plekjes.

Gelukkig was er ook veel binnen te zien. We zagen kerken, de bibliotheek in het Eemhuis, (foto)tentoonstellingen en het Mondriaanhuis. Door al dit moois kwamen we haast niet aan de opdracht ‘gevelstenen’ toe.

Een bezoeker van één van de tentoonstellingen vertelde ons over een bezoek van een andere fotograaf, volgens zijn zeggen, ook een Hasselter. “Ze maakt prachtige naaktfoto’s o.a. in de woestijn.” Hij kon niet op zijn naam komen, en omdat we natuurlijk wel erg benieuwd waren naar haar naam lieten we ons mailadres achter. Wilma Wijnen, uit Hattem!

De dag werd afgesloten met een heerlijk etentje bij een Italiaan. Wederom een goede keus van de organisatie: Lammy, Broer en Jacqueline.

Hartelijk dank hiervoor!

Ria Grootoonk

Voor ons clubuitje ging dit jaar de reis naar Rotterdam.
Uiteraard begonnen we de dag met koffie en gebak waarna we, gewapend met ons fototoestel, in kleine groepjes uitwaaierden over de stad.
Een walhalla om te fotograferen. Voor elk wat wils. Van moderne architectonische hoogstandjes, als het Centraal Station, de Markthallen en de Erasmusbrug tot de sfeervolle Oude Haven met de kubuswoningen op loopafstand.

Vol verhalen en om de smaakpapillen te verwennen, zagen we elkaar aan het eind van de dag terug op een gezellig terras.

2015

Ook dit jaar gingen we weer met een gezellige groep op pad, deze keer zijn we in Deventer beland, waar we onze dag begonnen met een kopje koffie en een heerlijke Deventer Koek.

Een erg leuke en gezellige stad waar ontzettend veel moois te fotograferen is. We hadden met dit uitje ook een thema bedacht, namelijk “rood”. En wat is er ontzettend veel rood te zien in de stad !  Om de dag gezellig af te sluiten een hapje en drankje in bistro “De rode kater”.

2014

Het jaarlijkse clubuitje van 2014 ging deze keer naar het Avidrome en de Bataviawerf in Lelystad.

Ook dit uitje was erg gezellig en het was gelukkig droog buiten, we hebben weer heel veel gefotografeerd, eerst de vliegtuigen en na de lunch het prachtige V.O.C. schip de Batavia. Een erg leuke dag waar het afsluitende etentje ook deze keer niet ontbrak.

2013

Het jaarlijkse clubuitje van 2013 ging naar het Spoorwegmuseum en de binnenstad van Utrecht.

Helaas zat het weer ons deze keer niet mee, het regende en het regende…..niet echt leuk als je buiten wilt fotograferen, gelukkig was het toch nog een geslaagde dag met mooie foto’s en ook deze keer na afloop weer gezellig samen uit eten.

Het jaarlijkse clubuitje van 2012 ging naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Met fantastisch weer gingen we op pad, een klein stukje met de boot om bij het Zuiderzeemuseum aan te komen. Daar hebben we het erg gezellig gehad en natuurlijk ook heel veel gefotografeerd, de dag vloog voorbij met als afloop een heerlijk hapje eten met z’n allen.